Ingeburgerd in Japan

Door warcow op zondag 19 januari 2014 12:00 - Reacties (21)
Categorie: Japan, Views: 6.747

Met alle drukte (en stress) van mijn afstudeeronderzoek ben ik niet echt toegekomen aan het schrijven van een nieuwe blogpost. Mijn vorige post is alweer van enkele maanden geleden dus tijd voor een update. Deze post bevat veel foto’s dus als je geen zin hebt om te lezen kun je ook alleen door de foto’s scrollen. Als je mijn vorige blogpost nog niet hebt gelezen is het misschien leuk om die eerst nog even te lezen: http://warcow.tweakblogs....erste-weken-in-japan.html

Het is ook hier winter en hoewel hier in Osaka nooit veel sneeuw blijft liggen heb ik de eerste vlokken gisteravond al kunnen zien. De afgelopen maanden heb ik hier weer veel nieuwe dingen gezien en meegemaakt. In Nara hebben we veel wilde herten kunnen zien die daar overal vrij rondlopen en totaal niet bang zijn voor mensen. In Kobe hebben we een hike gemaakt over de Rokko berg en de dag afgesloten met een onsen bad.

Nara

Met een meetup groep hebben we Nara bezocht en er een hike gedaan. De organisator woonde al langere tijd in Nara en kende alle mooie en bijzondere plekken. Van de sushi toko met de langste lopende band ter wereld en een beroemde Macdonalds waar regelmatig concerten worden gespeeld tot afgelegen bomen die hol van binnen zijn en waar bamboe doorheen groeit. De link hieronder is een youtube filmpje van een concert in de Macdonalds bij Nara. Aan de naam van de uploader te zien is dat dezelfde persoon die ons de rondleiding gaf.

https://www.youtube.com/watch?v=9a1CIp0Hph4

Hieronder volgen wat foto’s die ik heb gemaakt tijdens de hike.

http://i40.tinypic.com/ftzpc6.jpg

http://i41.tinypic.com/264o0wh.jpg

http://i39.tinypic.com/987l7p.jpg

Op deze laatste foto zie je links Sento-kun, de mascotte van Nara. In Japan hebben ze vaak een lokale mascotte die vaak voor een flinke boost in de economie zorgt. De mensen hier vinden de mascotte vaak cool en kopen producten waar de mascotte op staat of gaan naar evenementen waar deze aanwezig is. Of de mascotte van Nara nou ook zo cool is valt te betwisten...

In het midden van de laatste foto zie je een hert die tussen de schuifdeuren van een restaurant is gaan liggen. Niemand die er wat van zegt. :)

Ze verkopen ook een soort van koekjes die je aan de herten kan voeren. Als ze zien dat je deze koekjes hebt springen ze ook direct met zijn allen bij je op, dat kan er nog best ruig aan toe gaan. Je kan de koekjes ook vanuit je mond voeren aan de dieren.

Rice harvest

Via mijn klasgenoot hier werd ik uitgenodigd om mee te doen aan een rice harvest evenement in Katano, Osaka. Dit was heel erg vet. We begonnen de dag met het oogsten van de rijst op een rijstveld bij een kleine sake producent. Het regende die ochtend en het was best nog wel veel werk om zo'n veld te oogsten. Hieronder wat foto's van het oogsten.

http://i43.tinypic.com/29go2mc.jpg

http://i40.tinypic.com/97nnec.jpg

Na het oogsten was er een BBQ waarbij er veel bier en sake werd gedronken. De sake is (gelukkig) van betere kwaliteit dan van wat ik in NL gewend was. De smaak is vooral wat fruitiger.

http://i43.tinypic.com/20kbuat.jpg

http://i40.tinypic.com/6hs5cp.jpg

Na afloop ging iedereen naar huis wat ook nog best leuk was. Erg veel lol gehad op de terugweg met dronken Japanners in de trein. De normaal terughoudende Japanner komt al snel los met wat drank op.

Kobe

Kobe ligt voor mij om de hoek en ik ben er dan ook al een paar keer heen gegaan.
Suma aqua life park
Het Suma aqua life park is een leuk park met onder andere dolfijnen shows, en vooral ook veel pinguïns. De schildpad op de foto hieronder is zijn vin verloren in een vissersnet (geloof ik) en hier hebben ze een nieuwe vin voor gemaakt. Deze vin hebben ze over de jaren steeds verbeterd zodat de schildpad er beter mee kan leven.

http://i41.tinypic.com/xksnxh.jpg

Je kon er ook schildpadden en haaien aaien:

http://i39.tinypic.com/2co2d60.jpg

Na het bezoek aan dit park hebben we onder andere nog even bij de haven gekeken. Hier is een monument van de Hanshin aardbeving die 19 jaar geleden in Kobe was. Bij dit monument hebben ze een klein afgesloten stukje niet hersteld en dat ligt er dan nog bij zoals direct na de aardbeving. Erg indrukwekkend.

http://i40.tinypic.com/6suts9.jpg
Rokko mountain
Met een meetup groep hebben we een hike gemaakt op de Rokko berg bij Kobe. We hebben elkaar ontmoet bij een vrij mooie Starbucks. Sterker nog, de betreffende Starbucks in Kitano staat bekend als (1 van) de mooiste.

http://en.rocketnews24.co...most-historicalstarbucks/

Nadat de groep compleet was heeft de organisator ons rondgeleid door het gebied door middel van een hike. Het uitzicht vanaf de berg was erg mooi, de banner/foto hier bovenaan mijn blog heb ik vanaf de berg gemaakt.

http://i40.tinypic.com/rsg5l4.jpg

Omdat het vrij slecht weer was in de week voor de hike werd het afgeraden de hele berg op te lopen. Daarom hebben we gebruik gemaakt van de kabellift om de berg op te komen.

http://i41.tinypic.com/dnghvp.jpg

Na de hike hebben we bij een vriend van de organisator die bovenop de berg woont gegeten. Deze vriend kwam oorspronkelijk uit Engeland geloof ik en werkt nu als professor bij een universiteit in Osaka. Hij had in ieder geval een hele mooie woning en het eten was er ook erg goed. Hierna zijn we nog met enkele mensen doorgegaan naar een Onsen in Arima. Dit was een traditionele onsen en een verplichte kost als je ooit in Japan bent.

Als afsluiter hebben we nog een drankje gedaan bij een Britse kroeg in Arima.

Gastgezin – Osaka Host Program

Met mijn gastgezin spreek ik regelmatig af, in de afgelopen maanden hebben we onder andere een zeiltocht gehad met de zeilboot van de buren, Osaka Aquarium Kaiyukan bezocht en oud en nieuw gevierd met de hele familie.
Ryokuchi-park farmhouse
In Ryokuchi-park dat vlakbij mijn gastgezin ligt zit een boerderij-museum. Daar hadden ze een speciale dag waarbij er verschillende activiteiten bij waren.

http://www.osaka-info.jp/...ail/sightseeing_5337.html

Voordat we naar het park gingen hadden we bij Ryokuchi-station nog een lunch met udon noodles. Hierbij zat een wasabi wortel met schaafje. Verse wasabi dus. :)

http://i40.tinypic.com/12633mt.jpg

Hieronder zie je de vader van mijn gastgezin graankorrels vermalen.

http://i40.tinypic.com/nz3ndz.jpg

Een van de activiteiten was het maken van een traditioneel rieten(?) dak. Het vastknopen van de riet pluimen leek erg op het vastknopen van de rijst pluimen bij het rice harvest evenement (nodig voor het drogen van de rijst). Hier was kennelijk een fotograaf van een krant aanwezig want via via kwam ik erachter dat ik hierin sta. Van het gastgezin van mijn klasgenoot kreeg ik nog een kopie van de krantenpagina waar ik in sta.

http://i41.tinypic.com/2ykdn3k.jpg
Zeiltocht
De buren van mijn gastgezin zijn interessante mensen. In tegenstelling tot veel Japanners zijn ze heel erg open en nodigen ze je ook graag uit. Zo werd ik samen met mijn gastgezin al vrij snel uitgenodigd voor een BBQ bij de buren in de tuin. Dit was erg leuk (en lekker!). De buren is een vergelijkbaar gezin als mijn gastgezin en ze hebben een dochter en een zoontje.

Bij de zeiltocht ging mijn gastgezin mee, en de vader + dochter van de buren. Op de foto hieronder links de buurman, daarnaast Yuma en daarnaast de dochter van de buren. De buurman is zelf ook een tweaker, hij heeft een stuurinrichting ontworpen voor zeilboten die met de smartphone is te bedienen. Als iemand belangstelling heeft, hij biedt ze te koop aan... ;)

http://i39.tinypic.com/23k3vnp.jpg

http://i40.tinypic.com/1zd55xs.jpg

Tijdens de zeiltocht ging de buurman ook even vissen en hij heeft daarbij onderstaande vis gevangen.

http://i41.tinypic.com/i517gg.jpg

Die avond toen we weer aankwamen in de haven hebben we nog op de boot nabe gegeten en ook de vers-gevangen vis. Veel verser dan dat wordt het niet. Ik weet niet wat voor vis het was maar zowel rauw als in de nabe was deze erg lekker.
Osaka Aquarium Kaiyukan
Ik was al van plan naar dit aquarium te gaan, in mijn eerste blogpost van voordat ik naar Japan ging schreef ik er al over. Samen met mijn gastgezin ben ik er heen gegaan. Ze hebben er bijzonder grote vissen rond dobberen. We hadden ook geluk want we konden een rondleiding achter de schermen krijgen waarbij we onder andere het voederen van de dieren konden zien.

http://i39.tinypic.com/25pn7fa.jpg

http://i41.tinypic.com/3011y6b.png

http://i42.tinypic.com/nodmqg.jpg
Oude Kaas
Het (als ik het goed heb) enige Nederlandse restaurant in heel Japan is "Oude Kaas". Helaas moet ik in plaats van "is" eigenlijk "was" zeggen. Dit restaurant is eind 2013 gestopt omdat er niet genoeg omzet werd gedraaid. Eeuwig zonde want het was een heel erg goed restaurant. De eigenaar is een Japanse meneer die een tijd in Nederland heeft gewoond. Een dag voordat ze dicht gingen ben ik er met mijn gastgezin heen gegaan. Erg leuk is dat de eigenaar ook Nederlands sprak. De inrichting is ook vrij Nederlands en ze hebben een Nederlandse radiozender op staan. We hebben er pannenkoeken gegeten. Normaal hadden ze een vrij ruime keuze maar omdat veel ingrediënten al op begonnen te raken was er nu iets minder keuze. Ik had mijn gastgezin graag de bitterballen en vlammetjes laten proberen die ze normaal ook hadden. Misschien een extra motivatie voor mijn gastgezin om eens naar Nederland te komen voor vakantie? :)

http://i42.tinypic.com/jt9g1v.jpg

http://i43.tinypic.com/3590mzm.jpg
Oud en nieuw op zijn Japans
Omdat ik zelf nog geen plannen had gemaakt voor oud en nieuw werd ik ook uitgenodigd om dit te vieren bij mijn gastgezin. Oudejaarsdag hebben we bij hun thuis nabe gegeten en bordspellen gedaan. Ook waren er veel leuke komedie en muziek programma's op tv te zien. Voorbeeldje van wat we die avond op tv hebben gezien:

http://www.dumpert.nl/med...etballers_vs_55_kids.html

http://i43.tinypic.com/qyuvxj.jpg

Rond 12 uur op oudejaarsavond is het traditie om hier soba noodles te eten. Vuurwerk doen ze niet echt aan en ik geloof dat de nadruk hier ligt op 1 januari. Die dag ging ik met mijn gastgezin naar een familielid toe waar een groot deel van de familie ook aanwezig was. Hier hebben we traditionele Japanse gerechten gegeten en zijn we naar een tempel gegaan om te bidden. We zochten een kleine tempel uit maar alsnog was er een redelijke rij.

http://i42.tinypic.com/ux0us.jpg

De Kaki is een fruit die hier vrij veel wordt gegeten. Ze zijn best lekker en tijdens nieuwjaarsdag hadden we gedroogde Kaki. Deze zijn enorm zoet en erg lekker.

http://i44.tinypic.com/359cxac.jpg

Eten en drinken

Wat ik in de eerste maanden het meeste miste van de Nederlandse "keuken" was drop. Gelukkig kreeg ik van mijn ouders een pakket opgestuurd met daarin 5 kg aan stroopwafels, pepernoten, drop en ander snoep. Erg vermakelijk om de gezichten van mijn labgenoten te zien wegtrekken na het eten van een dropje. Ze vinden het absoluut niet lekker. Natuurlijk heb ik dus iedereen in ons lab getrakteerd op een dropje.. :D Mijn klasgenoot was zelfs dapper genoeg om onze professor 1 aan te bieden. Ik weet niet of hij het terug zal zien op zijn eindcijfer maar de professor hoefde in ieder geval geen 2e.

Drop kennen ze hier niet, maar de keuze qua snoep/snacks is hier vrij groot. Populair is ook de kitkat. De uitspraak daarvan betekent in Japan ook iets van "Je kan het!". Om die reden, en met een goede reclame campagne is de kitkat vooral bij studenten vrij populair. In Japan zijn in totaal al meer dan 200 verschillende smaken uitgebracht. Het aanbod aan smaken varieert over de tijd en in de supermarkten vind ik meestal maar iets van 2/3 verschillende smaken. Via de webshop van Nestle heb ik wel 12 verschillende soorten kunnen kopen:

http://i39.tinypic.com/15cz9k.jpg

Het is maar goed dat ze deze aanbieden als mini katkat's want van de meeste smaken hoef je geen hele. Sommige smaken zijn echter wel weer lekker zoals die met (hete) rode peper, aardbei en koekjes.

Tijdens een excursie van de faculteit heb ik onderstaande snoep meegenomen. Het zijn suikerachtige plaatjes die je met een bijgeleverd hamertje kapot moet slaan voor je ze kan eten. Lekker maar ik denk dat mijn tandarts er niet blij mee is.

http://i39.tinypic.com/24d50yb.jpg

Samen met mijn klasgenoot en zijn gastgezin heb ik een theeceremonie bijgewoond. De avond ervoor waren we op stap (ik kwam vrij letterlijk net de kroeg uit na nog even snel te douchen) dus helemaal helder waren we niet. Hetzelfde was volgens mij het geval voor de vader van mijn klasgenoot zijn gastgezin. Het was dan ook erg pijnlijk om lange tijd de correcte zithouding aan te nemen. Desondanks erg cool om mee te maken en ook eens matcha thee op enigszins correcte wijze te drinken. We hebben thuis ook geprobeerd matcha bier te maken maar die was niet geheel gelukt en het smaakte ook niet bijzonder lekker. Misschien later nog eens opnieuw proberen want het ziet er wel cool uit.

http://en.rocketnews24.co...its-absolutely-delicious/

http://i42.tinypic.com/e5pf7d.jpg

Nog iets met thee wat hier wel populair is de laatste tijd is Green Tea Latte, groene thee met melk. Je kan het voor de Dolce Gusto kopen, in poedervorm om aan te mengen met melk en bij de Starbucks hebben ze het ook. Bij ons op het lab hebben we een zithoek waarbij zo nu en dan iemand iets meeneemt om te eten/drinken. Daar kwam ik het drankje ook al tegen:

http://i41.tinypic.com/23v13bt.jpg

Zo nu en dan deel ik ook iets met de rest, stroopwafels en pepernoten bevielen wel aardig. Ze waren wel wat angstvallig voor chocolade pepernoten maar dat kan ook komen omdat ik dit deelde na iedereen drop te voeren. Op Amazon.co.jp waar ik erg vaak dingen bestel heb ik gisteren ook een paar cakes uit Hokkaido besteld, ik ben benieuwd hoe die bevallen.

Vorige keer schreef ik ook al even kort over het softijs. Ik heb ze nog niet allemaal geprobeerd maar de meesten van de onderstaande kaart heb ik ondertussen al kunnen proberen. Veel van deze smaken kunnen we ook prima in Nederland invoeren want ze zijn lekker.

http://i42.tinypic.com/jsln50.jpg

Met sommige studenten in het lab gaan we soms ook naar lokale restaurants. Je hebt hier heel veel kleine restaurants waar je vaak voor een vrij lage prijs goed kan eten. Het eten in de supermarkt is hier vrij duur waardoor de stap om bij lokaal restaurantje te gaan eten snel is gemaakt.

http://i42.tinypic.com/33wuued.jpg

Tijdens mijn bezoek aan het aquarium in Kobe heb ik ook onderstaande geval opgegeten. Het lijkt wat op een taai kroepoek met octopus erin verwerkt. Klinkt raar maar goed te eten. Bij de sushi vermijd ik meestal wel de octopus omdat het vrij taai is.

http://i42.tinypic.com/kdtx06.jpg

In Osaka is Takoyaki vrij populair. Dit zijn gefrituurde balletjes van octopus. Vlakbij het Ishibashi station waar ik vaak de trein neem als ik ergens heen ga zit een toko die dit verkoopt. Ik vind ze zelf niet super lekker maar ze zijn hier wel vrij populair.

http://i42.tinypic.com/15hbs76.jpg

Toevallig kwamen wij onderweg naar de Yodobashi electronicawinkel in Umeda het Belgian Beer Festival tegen. Dit was een erg aangename verassing en we hebben er dan ook de rest van de dag doorgebracht. :P

http://i41.tinypic.com/ru8ldz.jpg

Van de Japanse keuken heb ik ondertussen denk ik de meeste gerechten al wel geprobeerd. Mijn verwachting voordat ik naar Japan ging was eigenlijk dat er wel veel pittig eten zou zijn. Dit blijkt absoluut niet het geval, veel gerechten zijn juist vrij mild. Chilisaus kom ik in de supermarkt niet eens tegen. Wel is er wasabi maar die is in sterkte vergelijkbaar met die we in Nederland ook hebben. Ze gebruiken meestal ook niet veel wasabi, bij de sushi zit het er vaak al op en het is ongebruikelijk om zelf nog een dikke laag eroverheen te smeren. Bijzondere dingen als Kobe beef en kogelvis heb ik nog niet gehad. De kogelvis heeft niet eens zo'n hoge prioriteit bij mij omdat ik hoor dat dit niet eens heel bijzonder is. De Kobe beef wil ik eigenlijk nog wel graag eens proberen ondanks de hoge prijs.

Tot slot

Toch weer een flinke blogpost geworden. Ik zit hier nog tot de 28ste van februari en misschien dat ik rond die tijd nog een laatste post hier plaats. Misschien dat ik de laatste week nog even vrij neem van mijn werk in het lab en ergens naartoe ga. Tokyo staat nog op het wenslijst maar ik weet niet of ik wel zin heb om hier in mijn eentje naartoe te gaan.

Hopelijk was mijn blog hier een beetje boeiend, reacties kun je hieronder plaatsen.

Als laatste nog 3 foto's. De eerste is van de "Tower of the sun statue" die ik ondertussen ook van dichtbij heb gezien. Dit beeld blijkt in een groot park te staan. Dat park is prima geschikt voor een leuke wandeling en er is genoeg te doen.

http://i43.tinypic.com/2q0t7rr.jpg

Onderstaande foto heb ik gemaakt tijdens een excursie van onze faculteit bij enkele bijzondere tuinen.

http://i39.tinypic.com/2d8lz47.jpg

Dezelfde dag kwamen we ook deze man tegen die druk bezig was hout te snijden.

http://i40.tinypic.com/kf4600.jpg

Volgende: Mijn eerste weken in Japan 09-'13 Mijn eerste weken in Japan

Reacties


Door Tweakers user masauri, zondag 19 januari 2014 12:46

Héél leuke post om te lezen, had gehoopt op meer posts na je vorige omdat ik er zelf ook ooit naar toe wil reizen.
Ik weet niet of je het gevolgd hebt maar intussen heeft de nederlandse ploeg tegen japan gevoetbald in het stadion van krc genk waar ik werk. En dat was een ervaring op zich om de japanners te bedienen en hun verhalen te horen. Helaas heb ik het nummer van een dame in kwestie niet meer kunnen vragen maar ja, was erg leuk! (Mijn oma die bij me werkt vond het al een geschikte vrouw voor me :+ )

Het blijft een apart cultuur en zelfs tijdens de wedstrijd voelde je gewoon de samenhorigheid enz. En hoe ze samen zongen. Leek meer op klanken dan op gezang, moet de filmpjes toch nog is bekijken.

Wat me ook verbaasde was dat de vliegtickets zo goedkoop waren van japan uit terwijl we er vanuit europa genoeg voor betalen.

Ik hoop zeker nog een post van je te ontvangen en meer plaatjes te zien!
Wat ik me wel afvraag, weet jij trouwens iets van de japanse gemeenschap in nederland zelf?
Ik heb wel vaker gezocht ook hier in België maar heb helaas nog niets gevonden.

Door Tweakers user warcow, zondag 19 januari 2014 12:55

Bedankt voor je reactie,

Van de Japanse gemeenschap in NL weet ik niet heel veel af, volgens mij is die niet heel groot. Op de universiteit hier heb ik wel wat mensen gesproken die ook in NL zijn geweest maar vaak was dat voor kortere tijd. Het studieprogramma is zodanig anders dat ze minder snel dan ons naar het buitenland gaan. De Rijksuniversiteit Groningen waar ik bij zit wil ook wel graag meer Japanse studenten ontvangen.

De vliegtickets en de koers ligt op het moment vrij positief dus als je nog naar Japan wil raad ik je aan deze lente nog te gaan. :P Volgens mij is het iig wel een aanrader om in de lente te gaan, dat is het mooiste seizoen hier. De zomer is vaak wat te warm, sowieso waar ik zit.

Die dame haar nummer had je echt even moeten vragen, nu kan het niet meer! :o

Door Tweakers user masauri, zondag 19 januari 2014 13:17

Het is gelijk je zegt, de gemeenschap is niet zo heel groot vandaar dat ik ook zoveel moeite heb met het in contact komen er van. Zeker in combinatie met de scholingsmogelijkheden enz. is het meer voor de ervaring dan de scholing zou ik zeggen als je als japanner naar hier zou komen studeren lijkt me. (is mijn gevoel, neem het niet persoonlijk op)

Helaas komt binnen een paar weken de vvk van Tomorrowland waar ik naartoe ga dit jaar en dat kost me net wat teveel. Anders kon ik je gelijk komen opzoeken nu je nog daar bent!
Komt nog wel een andere keer want ik wil echt meerdere weken blijven dan.

En als ik jou was zou ik zeker nog even naar Tokyo reizen, anders ga je er gewoon spijt van krijgen als je terug hier bent!!!

Nog een andere vraag: Ik zag recent een docu over de cultuur rond de japanse arcade hallen, merk je hier zelf ook wat van of is dit meer in de grootsteden het geval?

Door Tweakers user warcow, zondag 19 januari 2014 13:24

Dat het meer voor de ervaring zou zijn als ze hier komen voor de studie ben ik met je eens, dat geldt omgekeerd voor mij eigenlijk ook. Ik heb zelf ook wel veel over de arcadehallen gelezen, hoe sommige mensen ook grotendeels leven in die dingen. Zelf ben ik 1 keer door zo'n arcadehal gelopen, erg indrukwekkend en druk daar. Veel van die spellen zien er best wel cool uit, zag ook 1 mech-spel dat ik graag wel zou willen spelen en ook had gedaan als ik de taal wat beter begreep. De gokhallen (pachinko voornamelijk) ben ik niet ingegaan. Dit zou ik 1 keer doen maar het geluid van al die pachinko machines is zo oorverdovend dat ik het geen seconde volhield.

Door Tweakers user masauri, zondag 19 januari 2014 13:31

Wat ik ook nog wilde vragen, en dan meer richting technologisch vlak. Ze hebben er natuurlijk andere standaarden mbt internetsnelheid en bepaalde ontwikkelingen. Merk je daar zelf in het dagelijkse leven wat van? Om nu maar even wat op te noemen, de internetsnelheid waar je gewoon gebruik van maakt?

Door Tweakers user warcow, zondag 19 januari 2014 13:37

Hier in de dormitory is het internet vrij bedroevend meestal. Als ik geluk heb kan ik een bestand wel met enkele MB's per seconde downloaden maar vaak valt dit tegen. Ook kan ik maar een beperkt aantal verbindingen tegelijk open hebben waardoor torrents heel erg tegenvallen.

Of dit bij de mensen thuis ook zo is weet ik niet, ik denk dat het internet ongeveer vergelijkbaar is als bij ons in Nederland.

Het mobiele netwerk is wel wat verder, er zijn vooral meer diensten voor de mobiele telefoon zoals tv. Heel veel mensen hebben dan ook accu-opladers bij zich om zo langer door te gaan op hun telefoon. Als je in de trein zit zie je heel veel mensen druk met hun mobiel in de weer. Zelf heb ik en PS Vita, kobo gio ereader en Macbook pro retina gekocht hier. De prijzen van electronica zijn erg laag hier en vooral de vita is voor mij ideaal om tijdens het werk in het lab zo nu en dan toch nog even wat te ontspannen.

Door Tweakers user mercapto, zondag 19 januari 2014 13:54

Heel mooi verhaal met veel info :)
Je hebt het er zo te zien erg naar je zin :)

Zou graag nog een afsluitende update lezen :D

Door Tweakers user FikkieHo, zondag 19 januari 2014 14:33

Ah, leuk om je verhalen in Japan te lezen. Zit hier (in Japan, uurtje van Tokyo) ondertussen een maand vanwege een stage opdracht. Je hebt in ieder geval meer gedaan dan dat ik kon bedenken, gelijk wat activiteiten op mijn todo-list gezet. Geniet van de laatste maand(en) in Japan!

En als reactie op hierboven qua internet. In een normaal huis zijn het vrij rappe verbindingen. Ik heb momenteel, nieuw aangevraagd, een verbinding van 200/100 voor zo'n 30-35 euro per maand. Dit was de een na goedkoopste optie (voor mijn omgeving iig). Snelheden zijn hier hoger, maar de prijzen daardoor ook. Veel mensen hier gebruiken 4G, LTE icm met een mobiele router(wifihotspot). Dus hebben ze altijd razendsnel internet voor hun laptop, mobiel etc.

Door Tweakers user hyptonize, zondag 19 januari 2014 15:05

Heel leuk om te lezen en de foto's te zien.

Wat ik me wel afvraag, want dat zie ik namelijk op bijna alle foto's waar Japanners op poseren, de 'V' met hun vingers. Hier is dat het Peace-teken, maar daar wordt het echt door iedereen gebruikt lijkt hetb wel. Heeft dit dan ook nog een speciale betekenis?

Door Tweakers user karimmm, zondag 19 januari 2014 15:11

Ik vond dit trouwens echt een leuke post! Nog plezier komende maandje.

Door Tweakers user warcow, zondag 19 januari 2014 15:18

Bedankt voor de reacties.
@ Hyptonize, vergeten te noemen maar het viel mij inderdaad ook heel erg op. Echt iedereen maakt het peace teken als ze op de foto gaan. Is denk ik cool of zo. :) Moet zeggen dat je na een tijdje de neiging krijgt het over te nemen. :P

Door Tweakers user 55563, zondag 19 januari 2014 16:08

Erg jammer dat je naar dat Aqua Life bent geweest. Grote kans dat die dieren illegaal zijn ingekocht, ondanks de mooie praatjes die ze dar vertellen. Ik ben geen activist, verre van zelfs. Maar een beetje meer bewustwording op dit terrein kan geen kwaad. Dagelijks maakt Japan zich schuldig aan enorme slachtpartijen op zee. En nu al enkele maanden is Taiji weer lekker bezig. Gisteren hadden ze maar liefst 250 dolfijnen te pakken en die worden nu letterlijk gefolterd, opgejaagd, levend afgemaakt en af en toe gevangen genomen voor verkoop aan o.a. dat aqua dierenpark. Als ze tenminste niet overlijden aan de stress of verwondingen.

Ik vraag me af of Japanners ook maar iets weten van deze praktijken in eigen land. En als je je geroepen voelt, en dat hoop ik van harte, is het wellicht een goed idee om dit eens te delen met je Japanse contacten, mogelijk op facebook of welk ander sociaal platform dan ook dat daar populair is. Ik heb namelijk het idee dat de Japanse propagandamachine deze beelden niet toelaat op de Japanse mainstream media.

Ter referentie check eens Sea Shepherd Cove Guardians. Ze hebben een website en ze zijn dagelijks actief op Facebook.

Door Tweakers user warcow, zondag 19 januari 2014 16:25

Kan ik mij goed voorstellen ja, bij zowel dat aqua park als de kaiyukan kreeg ik niet het idee dat alle dieren zich er erg chill voelden. Nu zal dat Kaiyukan geval misschien wel een van de grootste tanks in de wereld hebben, ze stoppen er alleen maar grotere vissen in die volgens mij echt meer ruimte nodig hebben.

Ik denk echter wel dat het erg onbeleefd is als ik hier nu over zou beginnen tegenover mijn Japanse vrienden / gastgezin. Het is denk ik niet netjes om tegen ze te zeggen dat "hun land" slecht is en deze dingen op zijn geweten heeft. Volgens mij is dat een soort gezichtsverlies als ze dat toegeven. Dezelfde reden waarom er veel dingen over de 2e wereldoorlog ook nog altijd onbespreekbaar zijn. Wel heb ik het idee dat het land langzaam verandert. De werkmentaliteit wordt volgens mij iets relaxter en ook de instelling van mensen. Waarschijnlijk heeft het gewoon tijd nodig voordat ze dingen zoals de dolfijnen jacht (Ik heb the Cove ook gezien) verbieden. Goed dat er instellingen zijn die zich hier druk om maken maar zelf ga ik mij er niet al teveel over opwinden. Daarvoor heb ik ook te weinig kennis van de materie.

Door Tweakers user Technomania, zondag 19 januari 2014 16:51

Beste Warcow-San,

Heerlijke blogs om te lezen... Je hebt mijn katerige zondag compleet gemaakt.

Veel info!, Lekker luchtig geschreven. Bedankt hiervoor!

Mocht je tijd hebben, alsjeblieft méér blogs... Ik denk dat vele mede-tweakers het hier mee eens zijn. Ook zou ik écht voor de kogelvis gaan. Gewoon omdat het kan.. Maar dat is uiteraard persoonlijk.

Veel plezier nog!

edit: In mijn enthousiasme viel ik in herhaling

[Reactie gewijzigd op zondag 19 januari 2014 16:53]


Door Tweakers user XzeroD, zondag 19 januari 2014 17:40

Tof om te lezen, een vriend van mij zit al in Kobe sinds Oktober. Echt geweldige blog om te lezen!

Door Tweakers user WoutervOorschot, zondag 19 januari 2014 18:36

Leuke blog! Interessant om eens japanse ervaringen van iemand te horen.

(hoe heb je de favicon van je tweakblog veranderd?)

Door Tweakers user Snikker, zondag 19 januari 2014 20:11

Ik heb niet veel nuttigs toe te voegen, maar leuk om te lezen, dat wilde ik toch even melden ;)

Door Tweakers user warcow, maandag 20 januari 2014 03:41

WoutervOorschot schreef op zondag 19 januari 2014 @ 18:36:
Leuke blog! Interessant om eens japanse ervaringen van iemand te horen.

(hoe heb je de favicon van je tweakblog veranderd?)
Weblogadmin en dan Weblog I/O --> Weblogbeheer.

Door Tweakers user JerX, maandag 20 januari 2014 12:17

Och wat vet man! Ik zou best wel een paar maanden in Japan willen wonen. Vooral erg handig en leuk dat je een gast gezin hebt! Zo zie je nog is wat. Elke keer als ik je blog leest kriebelt het om weer terug te gaan.

Door Tweakers user Oyxl, maandag 20 januari 2014 12:56

Echt fantastisch om te lezen. Ik ben zeker van plan om in de toekomst een rondreis te maken door delen van Japan, maar op dit moment is dat financieel gezien nog niet echt mogelijk. Ik hoor dat het een redelijk dure grap is.

Daarbij zou ik het liefst niet als ultra-toerist door het land willen touren en alles op afstand bekijken, maar echt geintroduceerd willen worden in de Japanse cultuur, ongeacht het feit dat ik geen fan ben van vis in het algemeen en al helemaal niet van rauwe vis. Sushi lukt nog wel, maar bij inktvis of garnaal trek ik groen weg.

Och, voorlopig nog even blijven dromen :)

Door Tweakers user 55563, maandag 20 januari 2014 14:44

warcow schreef op zondag 19 januari 2014 @ 16:25:
Kan ik mij goed voorstellen ja, bij zowel dat aqua park als de kaiyukan kreeg ik niet het idee dat alle dieren zich er erg chill voelden. Nu zal dat Kaiyukan geval misschien wel een van de grootste tanks in de wereld hebben, ze stoppen er alleen maar grotere vissen in die volgens mij echt meer ruimte nodig hebben.

Ik denk echter wel dat het erg onbeleefd is als ik hier nu over zou beginnen tegenover mijn Japanse vrienden / gastgezin. Het is denk ik niet netjes om tegen ze te zeggen dat "hun land" slecht is en deze dingen op zijn geweten heeft. Volgens mij is dat een soort gezichtsverlies als ze dat toegeven. Dezelfde reden waarom er veel dingen over de 2e wereldoorlog ook nog altijd onbespreekbaar zijn. Wel heb ik het idee dat het land langzaam verandert. De werkmentaliteit wordt volgens mij iets relaxter en ook de instelling van mensen. Waarschijnlijk heeft het gewoon tijd nodig voordat ze dingen zoals de dolfijnen jacht (Ik heb the Cove ook gezien) verbieden. Goed dat er instellingen zijn die zich hier druk om maken maar zelf ga ik mij er niet al teveel over opwinden. Daarvoor heb ik ook te weinig kennis van de materie.
Ik begrijp het probleem en mensen er uit het niets mee confronteren heeft vaak een tegenovergesteld effect. Maar behalve je gastgezin zal het toch ergens mogelijk zijn om het in ieder geval te benoemen. De gemiddelde japanner is net zo onschuldig als wij. Het verschil is dat zij er iets aan kunnen veranderen en wij niet. En verandering begint bij kennis en erkenning.

Reageren is niet meer mogelijk